2014. november 30., vasárnap

MAGYAR ÖRÖKSÉG - Magyar Örökség és Európa Egyesület

"A Laudációk könyve II. kötetének (2001-2005) előszavát még Schulek Ágoston, a Magyar Örökség és Európa Egyesület előző elnöke írta, aki 2011 októberében végleg eltávozott közülünk. Azóta ő is a Magyar Örökség Díj kitüntetettje, neve bekerült a Magyarság Láthatatlan Szellemi Múzeumába: Schulek Ágoston és felesége, Szkalla Edith nemzetszolgálata Magyar Örökség.

Álljon itt néhány sor Koltay Gábor laudációjából, mely teljes terjedelmében olvasható ebben a kötetben: „Schulek Ágoston tucatnyi jelentős civil szervezet létrehozásában és eredményes működésében vett részt. Közülük az egyik legjelentősebb éppen a Magyar Örökség és Európa Egyesület volt, amelynek elnöki tisztét is betöltötte. Ebben a funkciójában nemcsak a művészet, a közművelődés, a tudomány kiemelkedő képviselőinek érdemeire hívta fel a közösség figyelmét, hanem gondolataival, szemléletével, nem utolsó sorban pedig kedves, megnyerő humorával, szellemességével mindvégig hozzájárult az értékelő munka, a közös gondolkodás felelősségteljes, mégis oldott hangulatának biztosításához. Ebben a minőségében a hazaszeretet, a hit, a tiszta, megalkuvás nélküli élet volt a jelszava.”

Nehéz örökébe lépni. Kiegyensúlyozott, mosolygós lénye, szellemi öröksége velünk marad. Munkáját évtizedeken keresztül fáradhatatlanul, odaadással, hitét megőrizve végezte. „Legyünk büszkék valamennyi kitüntetettre és jelöltre, hiszen ők nemzetünk fáklyavivői, motorjai, gyakran életben tartói!” – írta 2009-ben a Laudációk könyve Előszavában. Ő is az volt."

http://www.magyarorokseg.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése