2015. március 29., vasárnap

Amit a vegetáriánizmusról tudni kell

A vegetáriánusok elfogyasztják az állati fehérjéket, de csak abban az esetben, ha azok az “állatok gyümölcsei”. Ez azt jelenti, hogy a hús kivételével több állati eredetű fehérjét fogyasztanak, mint például tejet, tejfölt, sajtot stb. A vegetáriánus életszemlélet nem tiltja a főtt étel fogyasztását sem, ha az hústól mentes.
http://kagylokurt.hu/170/eletmod/taplalkozas/amit-a-vegetarianizmusrol-tudni-kell.html


"Mindaddig, amíg az Ember könyörtelen pusztítója lesz az alacsonyabb szintű élőlényeknek, nem fogja ismerni sem az egészséget, sem a békét."
Pithagorasz

"Ó, embertársaim, ne szennyezzétek be testeteket bűnös étkekkel! Van kukoricánk, a fák ágai roskadoznak az almák súlya alatt, a lugasokban duzzadnak a szőlőfürtök. Ott vannak az édes gyógynövények, és azok a zöldségek, melyek tűzön megfőnek és megpuhulnak, de tejben és kakukkfű illatú mézben sem szenvedtek hiányt. A Föld bőségesen ellát bennünket ártatlan ételekkel, olyan lakomákat biztosít nekünk, amelyekhez nem tapad vérontás, vagy mészárlás."
Pithagorasz

"Nem lehet jogunk azokra az állatokra, melyek a szárazföldön élnek, ugyanazzal táplálkoznak, ugyanazt a levegőt szívják, ugyanazt a vizet isszák, mint mi, kétségbeesett kiáltozásaik kínosan hatnak ránk, mikor leöljük őket úgy, hogy szégyenkeznünk kell cselekedetünk miatt."
Lev Tolsztoj

"Semmi sem lesz kedvezőbb hatással az emberiség egészségére és túlélési esélyeire, mint a vegetáriánus étkezésre való áttérés."
Albert Einstein

"Minden igazság sorsa az, hogy első kinyilatkoztatásakor nevetség tárgya. Valaha ostobaságnak tartották azt a feltételezést, hogy a fekete emberek valóban emberi lények, és ekképp kellene bánni velük. Ami akkor ostobaság volt, abból mára elismert igazság lett. Ma a racionális erkölcs komoly kívánalmaként túlzásnak tűnik a mindenféle élettel szembeni állandó tisztelet kinyilvánítása. De közeleg az a kor, amikor el fogunk csodálkozni azon, hogy az emberi faj milyen sokáig létezett, mielőtt felismerte, hogy az élet gondatlan megsértése a valódi erkölccsel összeegyeztethetetlen. Az erkölcs a maga korlátlan mivoltában a felelősség kiterjesztése mindenre, amiben élet van."

"A gondolkodó embernek elleneznie kell mindenféle kegyetlen szokást, nem számít, milyen mélyen gyökerezik a hagyományban, és mekkora dicsőség veszi körül. Amikor választhatunk, el kell kerülnünk azt, hogy más életébe gyötrelmet és igazságtalanságot hozzunk, még a legalacsonyabban lévő teremtmény életébe is. Mert ha nem így teszünk, lemondunk emberi mivoltunkról, és olyan bűnt veszünk a vállunkra, amit semmi sem igazol."
Albert Schweitzer

"Eljon az idő, amikor az emberek úgy tekintenek majd egy állat gyilkosára, mint ahogy most tekintenek egy ember gyilkosára"
Leonardo Da Vinci


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése